Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η χώρα στα χέρια κερδοσκοπικών fund με τους ντίλερ υπουργούς να ξεπουλάνε τα πάντα!



Σύμφωνα με το bloomberg, η εταιρεία διαχείρισης  Third Point LLC του Daniel Loeb, του επενδυτή που έχει κερδίσει δισεκατομμύρια απ' τις τοποθετήσεις του στα ελληνικά ομόλογα μετά την διαβεβαίωση πέρυσι των Ευρωπαίων ότι δεν θα αφήσουν να καταρρεύσει η Ελλάδα, προχώρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στη δημιουργία ενός hedge fund που επενδύει αποκλειστικά σε Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Το Ελληνικό fund της Third Point απελευθερώνει κεφάλαια σταδιακά όταν προκύπτουν επενδυτικές ευκαιρίες και με αυτό τον τρόπο η εταιρεία μπορεί και αγοράζει κρατική περιουσία έναντι πινακίου φακής! 
Η Third Point ακολουθεί τις Oaktree Capital Group LLC και Fortress Investment Group LLC, που ήδη κυνηγούν ευκαιρίες στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. 
Τα τελευταία θεωρούνται πλέον φθηνά έπειτα από την ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας και την ύφεση που κρατά πέντε χρόνια τώρα.

Η εμπλοκή της Third Point στο Ελληνικό Real Estate

Η Third Point έχει επενδύσει έμμεσα στο Ελληνικό real estate ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της  Dolphin Capital Investors Ltd (DCI)., μια εταιρία που αυτοπαρουσιάζεται σαν ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης παραθαλλάσιας γής σε Ελλάδα και Κύπρο!

Πίσω από την Dolphin Capital Partners βρίσκονται δύο Κύπριοι Ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η  Goldman Sachs,  η JP Morgan, η Hilton International, δούλεψαν μαζί στη Soros Real Estate Partners του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος .



Εκτός της πολύχρονης δραστηριοποίησης του στον χώρο των επενδύσεων στο real estate, εις εκ των ιδρυτών της Dolphin, ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι γνωστός και στους κοσμικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας.

Πέρυσι παντρεύτηκε την Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του Γιώργου Βερνίκου που είναι φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου από το 1974 και είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην πολιτική τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν τον ανακάλυψε σε ηλικία 18 χρονών και τον έβαλε στην ΕΦΕΕ. 
Η κόρη του, Μαρίνα Βερνίκου, έχει παντρευτεί τον Κύπριο επιχειρηματία, Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος είναι αδερφός της γυναίκας τού Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας. και του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, εγγονό του Κώστα Μητσοτάκη.

Ο αδερφός του Νίκος έχει παντρευτεί την Βαρβάρα Στράτου, κόρη του βιομηχάνου και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, αείμνηστου, Χριστόφορου Στράτου, στενού συνεργάτη και προσωπικού φίλου του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου είναι γνωστή επιχειρηματίας και διευθύνει την αλυσίδα καταστημάτων, Notos Galleries. 
Ο δε Γιώργος Βερνίκος που έγινε για μερικά φεγγάρια υφυπουργός αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέτοχος στην offshore, της Vernicos Offshore Group SΑ, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. (Βλέπε εδώ)

Ο Καμπουρίδης του οποίου η αδελφή Κάλια είναι η σύζυγος του υι­ού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Καρπενησίου Κώστα, το 2008-2009 μέσω εταιρίας συμφερόντων του, ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις σε «αμφισβητούμενες» εκτάσεις που είχε αγοράσει από μία μονή του Βόλου, υπόθεση που έμεινε στην ιστορία ως «Βατοπέδι της Μαγνησίας». 
Την ίδια εποχή, κατά την εφημερίδα, ο Ισίδωρος Κούβελος-ως πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων- έπαιζε κομβικό ρόλο στο να γίνουν οι Αγώνες στο Βόλο. (Για να αποκτήσετε μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα διαβάστε εδώ)

Το νέο κόλπο γκρόσο είναι πως μέσω της σχέσης του με την Axia Ventures ) φέρεται να διαδρα­ματίζει ουσιαστικό ρόλο στα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Καμπουρίδης είναι γνωστός επιχειρηματίας του χρηματιστηριακού real estate που συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια Μητσοτάκη (είναι αδελφός της συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη). Και η σχέση αναδείχτηκε στον Τύπο το 2008-2009, όταν διαπιστώθηκε ότι εταιρεία συμφερόντων του κ. Καμπουρίδη (στην οποία συμμετείχε ο κ. Οικονομόπουλος) ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις (γκολφ κ.λπ.) σε αμφισβητούμενες εκτάσεις που είχε αγοράσει από μια μονή του Βόλου.

Το θέμα συνδυάστηκε με την παρουσία του συζύγου της κυρίας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, στην προεδρία της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων και τον ιδιαίτερο ρόλο του στην επιλογή του Βόλου ως τόπου διεξαγωγής των αγώνων. 
Η «Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιεύσει πολυσέλιδα ρεπορτάζ γι” αυτό που ονομάστηκε Βατοπέδι της Μαγνησίας.

Οι εταιρείες που αναμίχτηκαν στην υπόθεση φέρουν ονομασίες «Golfing Development», «Dolfing Capital 1», «Dolfing Capital 2», «Dolfing Capital 3», «Dolfing Capital 4». Σε όλες συναντάμε τους Καμπουρίδη και Οικονομόπουλο. (Βλεπε  εδώ)

Το μακρύ χέρι της Τhird Point llc και στα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας...


Έχετε αναρωτηθεί ποιος κρύβεται πίσω από τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο και σύντομα στον Θερμαικό κόλπο; 
Η Energean oil and gas η οποία είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που εκμεταλεύεται 100% τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο και την Νότια Καβάλα.



Και ποιος είναι ο βασικός μέτοχος της Εnergean oil; 



Μα φυσικά το hedge fund με την επωνυμία Τhird Point llc του Daniel Loeb, το οποίο ανακοίνωσε στις 14 Μαίου πως θα συμμετάσχει με 60 εκατ. δολάρια στο μετοχικό κεφάλαιο της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια του Πρίνου.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος τεσσάρων γεωτρήσεων για την τρέχουσα χρονιά με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής στα 4.000 βαρέλια/ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την έναρξη του σχεδίου ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον το 2014 – ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατομμυρίων βαρελιών – μέσω της τοποθέτησης μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της θυγατρικής της ΚΑΒΑΛΑ OIL.

Επιπλέον, η Energean Oil & Gas σχεδιάζει ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε ελεύθερες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ συμμετέχει στη διαδικασία του Open Door για τις τρεις ερευνητικές περιοχές στη Δυτική Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του του ο κ. Daniel S. Loeb, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής της Third Point σχολίασε:
“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η έναρξη των επενδύσεων του Hellenic Recovery Fund πραγματοποιείται με μια Εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και προοπτικών όπως η Energean. Πιστεύουμε ότι το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, θα ωφελήσει σημαντικά και ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η Energean, ως η μοναδική ανάδοχος αδειών παραγωγικών και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στην χώρα, κατέχει σημαντικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση αντίστοιχων ευκαιριών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μας κάνει μέρος ενός μοναδικού ελληνικού success story.”

Το who is who του Daniel S. Loeb ιδρυτή της Τhird Point llc...



Είναι ένας από τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία 1,3 δισ. δολάρια σπούδασε οικονομικά στο Κολούμπια, ενώ η γιαγιά του ήταν η δημιουργός της κούκλας Μπάρμπι και συνιδρύτια της Mattel.

Ο 51χρονος Ντάνιελ Λεμπ διατηρεί μετοχές σε κορυφαίες εταιρείες, όπως η Yahoo!, η Virgin Μedia η Sony και η Μorgan Stanley, ενώ τα έσοδα από τις μακροπρόθεσμες θέσεις του στον όμιλο συμπληρωμάτων διατροφής Herbalife του απέφεραν κέρδη 50 εκατ. δολ.!




Το Third Point συγκροτήθηκε από τον Ντάνιελ Λεμπ το 1995, έχοντας στο παρελθόν εργαστεί στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Warburg Pincus και στη Citicorp.

Ο κ. Λεμπ είναι γνωστός στις αγορές με το προσωνύμιο "Mr. Pink" από τον ομώνυμο χαρακτήρα της ταινίας "Reservoir Dogs", που στο τέλος παίρνει τα διαμάντια και εξαφανίζεται ενώ όλοι οι άλλοι συνεργοί του πεθαίνουν.

Το παρατσούκλι του ο κ. Λεμπ το επιβεβαίωσε και από τη διαχείριση της επικερδέστατης επένδυσης που έκανε πέρσι στα ελληνικά ομόλογα. 
Από τη διαχείριση αυτή, διαβάζουμε στο «Έθνος της Κυριακής», το Third Point κέρδισε πέρσι 500 εκατ. δολάρια ενώ όλο το 2012 το κερδοσκοπικό fund του κ.Λεμπ είχε απόδοση 25% την ώρα που τα περισσότερα hedge funds δεν δίνουν παραπάνω από 4-5% στους επενδυτές τους.

Φημίζεται για τη «χρήση» των ΜΜΕ ως μοχλό πίεσης στις διοικήσεις των εταιρειών όπου είναι μέτοχος για να επιβάλλει τη δική του άποψη.

Επίλογος...

Εύκολα απο τις παραπάνω αποκαλύψεις μας, καταλαβαίνει ο καθένας λοιπόν, πως έχει έρθει η ώρα των τυμβωρύχων να ξεσκίσουν το πτώμα που λέγετε Ελλάδα καθώς ισχυρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Ντάνιελ Λομπ, δίνουν το βροντερό «παρών» στο ξεπούλημα των ασημικών που πραγματοποιείται στην Χώρα μας...

Αποδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τους πλέον δύσπιστους -ύστερα και από τα τελευταία μέτρα - ότι η λεγόμενη «κρίση» αποτέλεσε ένα θαυμάσιο εργαλείο για όλους αυτούς που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους, μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων, να οργανώσουν και να εξαπολύσουν μια γενική επίθεση ενάντια σε όλους εμάς που τον παράγουμε.

Αποδείχτηκε επίσης ότι στόχος τους δεν είναι απλώς η συρρίκνωση κάποιων εργατικών κατακτήσεων, αλλά η καθολική υποταγή μας σε αυτούς και η κατά κράτος επικρατησή τους απεναντί μας.

Καθημερινά επίσης αποδεικνύεται ότι στόχος τους είναι και ή άμβλυνση της έννοιας «πατρίδα» της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ξεπουλιούνται με ταχείς ρυθμούς και φυσικά και, εάν ακόμη δεν γίναμε, σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.

Για να μας τα επιβάλουν όλα αυτά, οι σημερινοί κυβερνητικοί Εφιάλτες έχουν αναλάβει εργολαβικό ρόλο. Σε αυστηρή επίσης επιφυλακή και οι άλλοι από τους εταίρους του δικομματισμού με τους δορυφόρους τους. Δεν παύουν καθημερινά να καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις προς τους ανθρώπους του πλούτου, ότι θα είναι οι άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους.

Άνθρωποι επικίνδυνοι, χωρίς αξίες και ιδανικά, οσφυοκάμπτες των μεγάλων αφεντικών τους και αδίσταχτοι τύραννοι για το λαό. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει ιερό και όσιο. 
Ακόμη και αυτή η αξία ενός μνημείου, της ίδιας της Ακρόπολης, αποτιμάται ανάλογα με τα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν από αυτό τα μελλοντικά αφεντικά τους! 
Η αξία, γι’ αυτούς, είναι έννοια αποκλειστικά συνυφασμένη με το κέρδος, χωρίς περιορισμούς και αναστολές.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης κατάφεραν να εξαπολύσουν μια γενικευμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή, εναντίον όλων των εργαζομένων, οι οποίοι, όπως μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποδείχτηκε ήταν ανοχύρωτοι και ανήμποροι να την αποκρούσουν, την στιγμή που ξεπουλάνε σαν ντίλερς τα πάντα στην Ελληνική επικράτεια!

Και ενώ ήδη μας έχουν κλέψει το όνειρο, τώρα κλέβουν ακόμη και αυτή την ίδια μας τη ζωή, τη στιγμή που για άλλους τα όνειρα καταμεσής της… κρίσης γίνονται πραγματικότητα και η ζωή τους πιο… παραδεισένια! 

Ποιος θα σταματήσει αυτή την προδοσία; Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. 
Η οικονομική κρίση έρχεται και παρέρχεται, αλλά το ξεπούλημα όλων θα βαρύνει για πάντα την ιστορία μας και σαν έθνος και σαν λαός, αλλά και σαν άνθρωποι με κάποια αξιοπρέπεια και όχι όπως μας κατάντησαν, επαίτες των σκουπιδιών των διαφόρων «αρχόντων».

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να είναι ουδέτερος, κανείς δεν μπορεί να περιμένει άλλο. 
Η ουδετερότητα και η απλή παρατήρηση των γεγονότων από τη μεριά αυτών που καθημερινά ληστεύονται, από τις αποφάσεις των κυβερνητικών ραγιάδων-προδοτών, οι οποίοι μάλιστα ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι δεν μπορούν χωρίς αφέντη, αυτούς βοηθάει.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: