Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Την Τετάρτη η συμφωνία για κούρεμα καταθέσεων!



ΣΟΙΜΠΛΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΜΒΑΣΜΟ

''Είμαστε κοντά αλλά δεν έχουμε ακόμη ένα τελικό αποτέλεσμα" δήλωσε μετά το Eurogroup ο Σόιμπλε για τη συμφωνία που ετοιμάζουν σχετικά με τη διάσωση προβληματικών τραπεζών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απέχουν πολύ από ένα συμβιβασμό πάνω στους νέους κανόνες για την εκκαθάριση τραπεζών χωρίς την επιβάρυνση των φορολογουμένων, δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Είμαστε κοντά σ' ένα αποτέλεσμα, όμως δεν έχουμε ακόμη ένα τελικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο Σόιμπλε προς τους δημοσιογράφους έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση με τους ομολόγους του.


Ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως ζήτησε, έπειτα από 19 ώρες συνομιλιών, να μην "επισπευσθούν τα πράγματα με οποιοδήποτε τίμημα". Οι υπουργοί θα συναντηθούν και πάλι την Τετάρτη με στόχο να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία, πρόσθεσε.

Τι σημαίνει όμως η διάσωση των τραπεζών χωρίς τη βοήθεια των φορολογουμένων, όπως το θέτουν πονηρά οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Πολυ απλά σημαίνει πως το βάρος θα πέσει πρώτα σε ομολογιούχους και μετόχους τραπεζών και μετά στους ανασφάλιστους καταθέτες, δηλαδή σε όσους έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου