Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Citigroup: Αναγκαία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.




Απαραίτητη χαρακτηρίζει μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ, ήτοι OSI) η Citigroup.

"Μια νέα, μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κυρίως υπό τη μορφή του OSI, θα καταστεί αναγκαία για την Ελλάδα στα επόμενα τρίμηνα", υποστηρίζει ο οίκος, σε σημερινή 9σέλιδη έκθεσή του.

"Η πρόσφατη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα (σε υψηλό 3 ετών) αποδεικνύει πως η ύφεση της οικονομίας καθίσταται ολοένα και λιγότερο βαθύτερη", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο οίκος, αποτιμώντας τα βασικά στοιχεία της έκθεσης της τρόικας για την πρόοδο της Ελλάδας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο η Citigroup προειδοποιεί: 
Μπορεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας να περιορίζεται σταδιακά, αλλά η Ελλάδα απέχει πολύ από τον εξής στόχο: 
Την επιστροφή στην ανάπτυξη....

"Η συνεχιζόμενη επιδείνωση στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού (asset) των ελληνικών τραπεζών δεν αποκλείεται να αυξήσει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες στο μέλλον. 
Πρόκειται για κεφαλαιακές ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να σηκώσει στους ώμους της η ελληνική κυβέρνηση", διαμηνύει στην εν λόγω έκθεσή της η Citigroup.

Εστιάζοντας στη συνέχεια ο οίκος στο έτερο μείζον θέμα της Ελλάδας, ήτοι τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, επισημαίνει χαρακτηριστικά: Παρά τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, το ελληνικό χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

"Μέχρι τα τέλη του 2013, το ελληνικό χρέος θα έχει αυξηθεί πιθανότατα στο 180% του ΑΕΠ", καταλήγει η Citigroup.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου